Vuoden vapaaehtoinen 2017

Päijät-Hämeen vuoden vapaaehtoinen 2017: Marja Kalola

Särö-vapaaehtoinen Marja Kalola valittiin Päijät-Hämeen Vuoden vapaaehtoiseksi Kiitosjuhlassa Harjula-salissa 5.12.2017, jolloin vietettiin kansainvälistä vapaaehtoisten päivää.

Vapaaehtoisuutta suurella sydämellä ja aidoilla tunteilla

Siitä se alkoi. Pientä jutustelua. Kyselyjä. Hymyä, nauramista ja silmiin katsomista. Tutustumista ja luottamuksen luomista ventovieraiden ihmisten kesken.”

Näin kuvailee Marja Kalola alkuaan Lahden Diakonialaitoksen Särö-vapaaehtoisena. Hänestä huokuu suunnaton välittäminen, vastuullisuus ja rakkaus lapsiin. Marja Kalola on toiminut varamummina ja vapaaehtoisena jo kahdeksan vuoden ajan – nähnyt lapsien kasvun, kulkenut rinnalla, tukenut ja rakastanut.

Marjan varamummin rooliin kuuluu yhteiset puuhastelut lasten kanssa sekä perheen tukena ja juttuseurana oleminen eli tavalliset ystävyyteen kuuluvat asiat.

Marja Kalolan lähimmäisenrakkaus ei rajoitu pelkästään lapsiperheiden tukemiseen, vaan hänellä on halu antaa aikaa myös ikäihmisille. Hän on mukana myös Lahden Lähimmäispalvelun vapaaehtoistoiminnassa.
Marja haluaa omalta osaltaan vastata haasteeseen tehdä asioita hyvän elämän puolesta.

Mitä vapaaehtoisuus on minulle?

Vapaaehtoistoiminta, joihin olen sitoutunut, on minulle elämäntapa ja sydämeni on niissä mukana. Kuunteleminen ja jutteleminen, ilojen ja murheiden jakaminen saavat aikaan molemminpuolista mielen kevennystä, meillä on vaitiolovelvollisuus. Itse olen osaltani vapaaehtoistoiminnasta aina puhunut myönteisesti ja teen sitä pyyteettömästi. Annan aikaani ja apuani tarvittaessa voimavarojeni mukaisesti, kun siihen on mahdollisuus.

…ja mitä se antaa?

Olen saanut takaisin runsain määrin iloa, ystävyyttä, kiitollisuutta ja auttamisesta hyvää mieltä. Lisäksi olen vapaaehtoisryhmien kautta saanut erittäin hyviä ystäviä. Turvallisuus ja välittäminen ovat jokaiselle ihmiselle, niin nuorelle kuin iäkkäällekin, kuuluvia tukipilareita elämän mittaisella Nähdään pian!

Vuoden vapaaehtoinen kampanja toteutettiin ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeen vuoden vapaaehtoinen –kampanja toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomen juhlavuoden kunniaksi. Vuoden vapaaehtoiseksi etsittiin henkilöä, joka on yhteisönsä kantava voima, taitava innostaja, kekseliäs toiminnan kehittäjä, aktiivinen persoona tai hiljainen puurtaja.

Ehdokkaita vapaaehtoistoiminnan rintamalta tuli yhteensä viisi. Heitä äänestettiin verkoston nettisivuilla ja ääniä tuli yhteensä huikeat 460.

Kuvassa ehdokkaat vasemmalta lukien: Ave Simola, Marja Kalola, Rauno Grönroos, Kari Suomalainen ja Marja Vilkama.

Lopullisen valinnan teki raati, johon kuului verkoston, Lahden kaupungin, Osuuspankin, LAMK:in ja lehdistön edustaja. Raati perusteli valintaansa näin:

Marja on tehnyt pitkäjänteisesti ja sitoutuneesti monipuolista vapaaehtoistyötä eri ikäryhmien kanssa. Vapaaehtoisen välittäminen on yksinäisen perheen ja ikäihmisen iso voimavara. Marja on suurella sydämellä toimiva vapaaehtoinen, joka saa muutkin innostumaan auttamisesta.

Marja Kalolan runo:

VIISI VUOTTA

Askellus alkukeväässä
käsissäsi taikasauva
säihkyviä unelmia
kiintoisia luukkuja
monenlaisia polkuja
Poimi mitä haluat
elämäsi sillaksi
Alusta loppuun matkaksi